top of page
stolt-assistent-anna-andersson-susanne-saxvold-framsida-pressbild.jpg
stolt-assistent-anna-andersson-susanne-saxvold-baksida-pressbild.jpg

Vi har ofta hört uttrycket att en personlig assistent ska vara som en "kameleont" eller som en "blomma på tapeten". Men hur lär man sig det och vad innebär det i praktiken?

Vi har därför skrivit boken vi själva behövt som personlig assistent, arbetsledare och anhörig.

Boken och utbildningsmaterialet

Stolt assistent är skriven med fokus på yrkesrollen.

Boken är medvetet lättläst, skriven med en varm ton, utan pekpinnar, i korta fristående kapitel, full med konkreta tips och verktyg.

Boken tar bland annat upp ämnen som professionell kommunikation, bemötande, utmaningar i arbetslagen, brukarbestämmande, sex, fördomsfrihet, hemkänsla, värderingskrockar och livets slutskede.

Personliga assistenters uppdrag och ansvar tydliggörs, etiska och moraliska dilemman belyses i en skön blandning med humor och värme, men samtidigt största allvar.

För ökad kunskap, status och yrkesstolthet.

Till boken som är en arbetsbok, finns en gedigen handledning med fördjupning till alla kapitel, med övningar och teambuilding.

Boken och dess fördjupning inbjuder till diskussioner och reflektioner inom bokens samtliga ämnen och fungerar som inspiration och verktyg för personliga assistenter oavsett ålder eller sjukdom/skada hos den assistansberättigade.

Boka gärna oss på en föreläsning eller handledning för största möjliga utveckling, förståelse för personliga assistenters uppdrag och för ökad stolthet hos dina anställda.

Boken Stolt assistent är obligatorisk kurslitteratur på AssistansAkademins YH utbildningar.

Vad kunder säger

"Stolt assistent är Spot on!
10/10 får boken"
Niclas Wennerlund,
Bara vanlig
bottom of page